A battonyai SOS gyermekfaluban hetvennégy gyermek és fiatal felnőtt él,akikről nem tudnak gondoskodni a vér szerinti szüleik. Nekik segített a német Vaillant csoport, amikor 10 millió forint értékben lecserélte a gyermekfalu elavult és energiazabáló fűtési és melegvíz-ellátási rendszerét.

A Vaillant cégcsoport támogatást nyújtott a battonyai SOS gyermekfalu teljes fűtési és melegvíz-ellátási rendszerének felújításához: 16 nevelőcsalád otthonában és a kapcsolódó kiszolgáló épületekben cserélték le az elavult berendezéseket. Az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítvány megkeresésére a Vaillant azonnal reagált: nemcsak leszállította a termékeket, hanem (magyarországi vállalata közreműködésével) részt vett azok beüzemelésében is. Az adományozási oklevél budapesti átadásán az SOS Gyermekfalvak jószolgálati nagykövetei is ott voltak: Barabás Éva műsorvezető és Vajda Attila olimpiai bajnok kenus.

(A képen balról: Barabás Éva az SOS Gyermekfalu jótékonysági nagykövete, Gosztonyi Gábor az SOS Gyermekfalu ügyvezető igazgatója, Vajda Attila jótékonysági nagykövet, Oliver Nehring és Seidl Gábor a Vaillant Saunier Duval Kft. ügyvezető igazgatója )