Áron 2011 decemberének első napjaiban, kisbabaként került be a kőszegi SOS gyermekfaluba, és azóta mindenki úgy tartja, hogy őt a Mikulás hozta, mégpedig jókedvében.

Nehéz volna eldönteni, hogy mi volt a nagyobb ajándék: az, hogy Áron megkapta új családját, vagy az, hogy SOS családja megkapta őt. Az összhang mindenesetre azóta is töretlen.

Áron hamar rájött, hogy nem is olyan rossz dolog legkisebbnek lenni egy nagycsaládban – mindenkitől begyűjti az extra adag dédelgetést, és a kapott szeretetet bőségesen viszonozza is.

A kisfiúnak kedvenc hőse is van: Pókember, aki mindig segít a bajba jutottakon, ráadásul hihetetlen akrobatamutatványokra is képes. Áron nagyon megbecsüli a példaképére emlékeztető ruhadarabokat, és hétvégenként rendszeresen viseli is Pókember jelmezét.

Áron számára az SOS család jelenti az igazi otthont, a biztonságot és a szeretetet. Innen kapja a biztatást és a segítséget, amikor csak szüksége van rá – például most szeptemberben is, amikor komoly első osztályosként megkezdte iskolai tanulmányait.