Orosháza, Kőszeg, Kecskemét, Szeged és Budapest után júliustól már Debrecenben is jelen lesznek az SOS Gyermekfalvak munkatársai. Az állami gondoskodásba kerülő gyerekeknek otthont és családot biztosító alapítvány munkatársaival mostantól a debreceni lakosok is bármikor összefuthatnak az utcán.

Debrecen város vezetésének köszönhetően az SOS Gyermekfalvak a helyi lakosoknak is bemutatkozhat júliustól. Ma 23 ezer gyermek nem a vér szerinti szüleivel él. Az SOS Gyermekfalvak közel 400 gyereknek ad családot nevelőszülőknél. Többségük elhanyagolás, bántalmazás, a szülők szenvedélybetegsége, betegsége miatt kerültek gyermekvédelmi gondoskodásba. Az SOS Gyermekfalvak közel hét évtizedes múltra visszatekintő nemzetközi szervezet. Öt kontinensen 134 országban van jelen, Magyarországon 1983 óta működik.

Az alapítvány többségében magán- és vállalati adományokból tartja fenn magát, a 400 gyermek felneveléséhez azonban stabil és kiszámítható egzisztenciális háttérre van szükség. A fiatalok fejlesztőprogramok, táborok és kulturális programok révén is esélyt kapnak az SOS-től, hogy bepótolhassák az életükből addig kimaradt dolgokat. A családjuktól elszakított gyerekekkel pszichológus foglalkozik, hogy feldolgozhassák az őket ért traumákat.

Az SOS két éve új adománygyűjtési formát vezetett be. Az utcai egyéni adománygyűjtés, a Face-to-Face (F2F) egy közvetlen párbeszéden alapuló adománygyűjtési forma, amikor megbízott adománygyűjtők (a facerek) az utcán szólítják meg a járókelőket, bemutatják nekik röviden az SOS Gyermekfalvak tevékenységét és felkérik őket támogatónak. A facerek 2017-ben közel 10 ezer emberrel beszélgettek az SOS Gyermekfalvak munkájáról és a gyermekvédelembe kerülő gyerekekről, 1000 új támogatót szereztek. Legutóbb az egyik legnépszerűbb vlogger, Plaura is az SOS-nek segített egy bevásárlóközpontban:

Az SOS Gyermekfalvak most Debrecenben is keresi facereit, akik segítenének, hogy az Alapítvány továbbra is otthont adhasson a 400 gyereknek. A facerek az SOS Gyermekfalvak pólóját viselik, így könnyen felismerhetőek, nem fogadak el sem készpénzt, sem tárgyi adományt.

Jelentkezni lehet az alábbi elérhetőségen:

E-mail-ben: balazs.gyuricza@sos.hu
Telefonon: +36 20 319 2432