4583 sms, több mint 1 millió forint. Ennyi üzenetet küldtek a Fornetti fogyasztók tavaly az ünnepek alatt az SOS Gyermekfalvak adományvonalára. Az adomány minden forintját a Fornetti megduplázta, így idén 10 gyereknek tudunk biztonságos, szerető otthont nyújtani közel egy évig, összesen 2,3 millió forintból.

Az SOS Gyermekfalvak 400 olyan gyermeknek teremt otthont, akik például a szülők halála, a család rossz anyagi helyzete, fizikai erőszak vagy lelki bántalmazás miatt nem élhetnek vér szerinti szüleikkel. A nehéz múltat cipelő, traumatizált gyerekek egészséges testi és lelki fejlődésének segítésén mintegy 200 fős stáb dolgozik az SOS-nél, köztük nevelőszülők, pszichológusok.

A házak és az infrastruktúra fenntartása, a szakemberek munkájának finanszírozása éves szinten jelentős összegeket emészt fel. De mindez szükséges ahhoz, hogy a nehéz kezdetek ellenére is egészséges, magabiztos felnőtteket tudjunk útjukra bocsátani. Ezért különösen örülünk a Fornetti támogatásának, illetve annak, hogy ilyen sokan szántak ránk az ünnepek alatt 250 forintot.

A tavaly év végi SMS-kampány során a Fornetti nem csak pénzadománnyal támogatott minket, de a korábbi években megszokott módon ingyenes reklámfelületeket is biztosított az alapítvány számára.