Egy új kezdeményezés keretében, a versenyre való nevezéskor ajánlhattak fel adományt az SOS Gyermekfalvak számára III. Mapei Szigligeti Félmaraton nevezői. A nevező futók háromnegyede adakozott!

 

Az adományt a Mapei Kft. megduplázta, így összesen 575 ezer forint adomány gyűlt össze. A kapott támogatást szabadidős- és fejlesztőprogram szervezésére fordítja a SOS Gyermekfalvak.

Felelősségvállalásunk fontos eleme a gyermekeket segítő szervezetek támogatása. Megindító a futóközösség ilyen mértékű összefogása. Nagyon boldog vagyok, hogy részesei lehetünk és támogatásunkkal segíthetjük az alapítvány munkáját” – mondta Markovich Béla a Mapei Kft. ügyvezetője.

A hét végén rendezett jó hangulatú futóversenyen 2400-an álltak rajthoz. A 21 kilométeres félmaratoni távon a SOS Gyermekfalvakban élő gyerekek is indultak. A legkisebb futónk mindössze 9 éves volt, de elszántan teljesítette a vállalt távot.

“Nagyon örülünk ennek a kezdeményezésnek, minden pénzbeli adomány óriási segítség az SOS gyerekeknek. Az SOS Gyermekfalvak egy közhasznú alapítvány, magánszemélyek és vállalatok adományainak köszönhetően tud magas színvonalon gondoskodni a 400 gyerekről. Így tudunk számukra különböző szabadidős- és fejlesztőprogramokat, kulturális programokat szervezni” – mondta Romet-Balla Ágnes, az SOS Gyermekfalvak adománygyűjtési és kommunikációs igazgatója.