A Félelem Falát döntötték le az SOS Gyermekfalvak lakói az Roger Waters-szel.

Úgy szerenék gitározni, mint Roger Waters„Kívánom mindenkinek ezt az élményt, amit ma átélhettem!”- mondta a 17 éves Dzsenifer. „Soha nem felejtem el ezt a napot.” Dzsenifer, aki a kőszegi SOS gyermekfaluban nevelkedik, egyike annak a 15 tagú kórusnak, akik a gyermekek könnyű profizmusával szerepeltek a 25.000 fős tömeg előtt.A koncertkörút minden állomásán egy gyermekkórus adja elő azt a speciális koreográfiát, melyet kifejezetten a Fal “Another Brick in the Wall” dalra készítettek. A hangpróba során személyesen Roger Waters-szel találkozva megtörtént a főpróba is.

„A hangpróbánál már elkezdtem jobban izgulni – nyilatkozta a 16 éves Anikó, aki a kecskeméti SOS Gyermekfaluból érkezett. – Kíváncsi voltam, hogyan tetszett a táncunk, mennyire volt elégedett velünk Roger Waters az első személyes találkozónk után ott az óriás, magas színpadon. Szerencsére nagyon jól ment, felkészültek voltunk, és a színpadi fényben, a sötét tömeg előtt is magabiztosnak éreztem magam.”

„Olyan jó volt – lelkendezett a 11 éves Sándor. – Sokkal hatalmasabb, mint gondoltuk.” A kis csapat legfiatalabbja, a tízéves Zoli a battonyai SOS Gyermekfaluból, mind a TV nyilatkozatok során, mind a színpadon is hidegvérrel szerepelt. “Előadtam már ötszáz fős közönség előtt is, tapasztalt vagyok” – nyilatkozta nekünk higgadtan.
Hatalmas tapssal és ovációval üdvözölte a gyerekeket a budapesti közönség.

Az előadás után ellazulhattak a gyerekek és együtt csatlakozhattak a közönséghez az arénában. Itt élvezhették igazán fellépésük eredményét, ahol váratlan, ám kellemes meglepetés érte őket. „Az előadás során fekete „FEAR BUILDS WALLS” (a félelem falakat épít) feliratú pólót hordtunk” mesélte a 16 éves Hajni. „Mindenki a tömegből velünk akart fényképet. Hihetetlen jó, volt, annyira csodálatos, a legjobb este ”.

A koncert előtt egy nappal a gyerekek bevallották, hogy a lehetőség előtt nem nagyon hallottak Pink Floyd-ról vagy Roger Watersről. Mindegyiküknek tetszett a szám – “Another Brick in the Wall”, de ha nekik kellett volna választani, ki a legismertebb popsztár, egyöntetűen Rihanna-ra szavaztak volna. Mégis, a kísérő pedagógusok és SOS anyukák kellemes meglepetésére, a gyerekek végigtáncolták az ikonikus rockzenészek időtlenül aktuális műsorát.

Felejthetetlen estéje volt augusztus 25-én Budapestnek, a sok-sok rajongónak, és ami bizonyos, a legfrissebb-legfiatalabb híveknek is.