Dávid három évvel ezelőtt megfélemlített, bizalmatlan kisgyerekként érkezett a kőszegi SOS gyermekfaluba. Mára barátságos, közvetlen, nyitott személyiséggé vált, és nagy lépést tett álma megvalósítása felé: ahogy betöltötte a 10 éves kort, jelentkezett önkéntes tűzoltónak!

A gesztenyebarna hajú Dávid testvéreivel együtt érkezett az SOS gyermekfaluba. Bekerülésekor nem bízott a felnőttekben, de ez a beilleszkedés folyamán fokozatosan megváltozott, Dávid egyre nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá vált. Ma már nagyon barátságos, közvetlen, nyitott személyiség. Szófogadó, ám ugyanakkor öntudatos, törekvő és talpraesett kisfiú.

Amikor valaki megkérdezi tőle, felnőttkorában mivel szeretne foglalkozni, Dávid magabiztosan válaszol: „Tűzoltó leszek!”. Emi néni, a nevelőanyukája jól tudja, hogy ez a válasz nem tréfa: „Bizony, Dávid már jó ideje mondogatja, hogy tűzoltó lesz, ha nagy lesz”. Dávid a tervet teljesen komolyan gondolja. Nyáron betöltötte a tizedik évét, és mivel ez az első korhatár, azonnal jelentkezett önkéntes tűzoltónak.

„Olyan izgalmas az egész” – lelkendezik Dávid. – „Azt mondták, egyelőre még nem mehetek a felnőttekkel tüzet oltani, mert ahhoz még sokat kell nőnöm. De már tudok egy csomó mindent a tűzcsapokról, tömlőkről, szivattyúkról, a tűzoltás alapjairól.”

Dávid sokat olvas, leginkább az állatokról szóló ismeretterjesztő könyvek és a klasszikus mesék érdeklik. Időnként fel is olvas egy-két rövidebb történetet SOS testvéreinek, sőt néha el is játsszák a meséket. Dávid kiosztja a szerepeket, mindenkinek elmondja a szövegét. Érdekes, hogy az ő „rendezésében” minden mese végén minden szereplő táncra perdül. Mert a táncot is nagyon szereti, szívesen vesz részt a gyermekfalu tánccsoportjának fellépésein.