Minden gyereknek joga van az egészséghez és a mozgáshoz

Gájer Bálint barátnőjével futott a 29. Vivicittán. Az SOS Germekfalvak nagykövete már régóta szívén viseli a gyermekek sorsát. Az Alapítvánnyal sok évvel ezelőtt került kapcsolatba, azóta segít a kicsiken. Körülbelül egy hónap alatt készült fel arra, hogy 10 km-t lefusson egy nemes célért.
Bálint gyűjtést is szervezett, amellyel az SOS gyerekek zenei oktatását szeretné támogatni: goo.gl/WCHqdZ

Barabás Évi szeretett futni már gyerekként is, olyannyira, hogy nyolcadikos korában a begipszelt keze sem akadályozta meg abban, hogy körbefussa Bonyhádot.
„Emlékszem, hányszor fáslizta be apu a lábamat, és nyugtatgatott, hogy csak azért fáj mert növök. Sőt, évekig gyűjtöttem egy igazi sportcipőre! Aztán egy nap felültem a buszra és Bonyhádról 3,5 órát utaztam a nagy Budapestre. A rajzolt térképemmel eljutottam a sportboltig, megvettem a cipőt. Ott és akkkor én voltam a legboldogabb a világon, a hazafelé vezető hosszú buszúton fülemig ért a szám.

Azért is gyűjtök, hogy a gyerekfalvakban élő tehetséges gyerekek edzésekre és versenyekre is rendszeresen eljussanak, illetve az elhanyagolt gyerekek megkaphassák a számukra elengedhetetlenül fontos fejlesztő foglalkozásokat. Hiszem, hogy minden gyereknek joga van az egészséghez és a mozgáshoz.”
Évi céljait támogathatja: goo.gl/N4U7Uw