Nagy siker volt az RTL egyhetes részvétele az SOS Gyermekfalvak idei kampányában. Október 3-tól 7-ig, minden hétköznap a Fókuszban és a szombati Fókusz Pluszban is az SOS Gyermekfalvak mindennapjairól, és az Alapítvány szakembereinek munkájáról láthattak riportokat a nézők. Az Fókusz-adásokkal az RTL az SOS Gyermekfalvaknak gyűjtött adományt. Az egyhetes riportsorozat hatására a műsor nézői 5,5 millió forintot adományoztak az SOS-nek. Az összeget az RTL további 10 millió forinttal egészíti ki.

2021 óta október 7. az állami gondozásban élő gyermekek napja az SOS Gyermekfalvak kezdeményezésére. Ez alkalomból az Alapítvány idén is arra kérte a médiumokat és a nagyvállalatokat, hogy kiemelten foglalkozzanak az állami gondoskodásban élő gyerekek ügyével és a gyermekvédelemmel. A SOS célja az idei kezdeményezéssel az volt, , hogy lebontsa az állami gondoskodásban élő gyerekekkel kapcsolatos előítéleteket.

A kezdeményezéshez idén az RTL is csatlakozott. Október 3. és október 7. között minden hétköznap este a Fókuszban, és a szombat esti Fókusz Pluszban is egy-egy riportot láthattak a műsor nézői a SOS Gyermekfalvakban élők mindennapjairól és az Alapítvány szakembereiről. A műsor bemutatta olyan gyerekek, fiatal felnőttek történeteit, akik elveszítették a szüleiket, de nagy erőfeszítések árán, az SOS szakembereinek és nevelőszüleinek segítségével sikerült talpra állniuk.

Az RTL a Fókusz-adásokkal nem csak az előítéletek elleni küzdelemben támogatta az SOS-t, de adománygyűjtéssel is. A műsorok hatására a Fókusz nézői 5,5 millió forintot adományoztak az SOS-nek. Ezt az összeget az RTL további 10 millió forinttal egészítette ki, hogy segítse az SOS Gyermekfalvak működését.

 

Köszönjük!