Az önálló, felnőtt életben való elindulás a nevelőszülőknél nevelkedő fiataloknak általában még nagyobb kihívást jelent, mint a hasonló korú társaiknak. Az Orbit évek óta segíti az SOS Gyermekfalvakban élő gyerekeket. 

 

Amíg egy családban élő gyerek rengeteg segítséget és tanácsot kap a szüleitől, amikor önálló életet kezd, a gyermekvédelemben felnövekvő fiataloknak nincs hova fordulniuk, ha nehézségeik támadnak, nincs kit felhívni, nincs kitől tanácsot kérni. Nekik egyetlen esélyük van, nem ronthatják el. Ezért is fontos, hogy ezeknek a gyerekeknek minél több olyan program legyen elérhető, ahol támogatást, ösztönzést, információkat kapnak, ami segíti boldogulásukat a felnőtt életben. Az Orbit idén olyan programok szervezésében segít az SOS Gyermekfalvaknak, amelyek középpontjában a személyiségfejlődés, tudatos jövő tervezés és a karrier-tanácsadás áll.

Nem csak az iskola kezdődött szeptemberben a gyerekeknek, hanem az Orbit önkéntesei is keményen dolgoztak a kecskeméti Tóth László Általános iskolában, ahol az oda járó SOS-es és nem SOS-es gyerekekkel együtt közösen tették rendbe iskolájuk kertjét. A már nagyobb, pályaválasztás előtt álló gyerekeknek a Kék Elefánt Kecskeméti Ifjúsági Közösségi Térrel közösen az Orbit „színeiben” Csobot Adél tartott pályaorientációs foglalkozást.

Az Orbit emellett idén ismét adománygyűjtésre hívta vásárlóit az SOS Gyermekfalvak javára. Ennek keretében minden eladott rágó árának 1 %-a az SOS-ben élő gyerekeket támogatja.

Köszönjük az Orbitnak, Csobot Adélnak, a Kék Elefánt munkatársainak,az iskola dolgozóinak és diákjainak az együttműködést!