Az évforduló alkalmából egy kis összegzés és visszaemlékezés a blog kapcsán.

Amire büszkék vagyunk: a Fenyvesi Zolival és az anyukájával készült cikkben Zoli megemlítette, hogy a reklámszakmában szeretne dolgozni. Azóta két reklámcégtől is kapott gyakornoki ajánlatot!

img_8247

De ugyanilyen büszkeség, hogy az egyik olvasó, mikor megismerte Horváth Krisztián fiatalunk történetét, támogatta őt a jogosítvány megszerzésében.

Megrendítő, nagy élmények. Rengeteg ilyen volt! Szinte mindegyik alanyunk története megrázó. Nehéz elfelejteni Pannit, aki a 11 évével már felnőtt helyzetekbe kényszerült. A három összetartó Bálint testvért, akik kristálytisztán látják, hogy önálló felnőttként nagyon nehéz lesz ugyanolyan körülményeket teremteniük maguknak, mint most az ifiházban. Vagy éppen Gábort, aki a nehéz indulás dacára is hihetetlen energiával vág neki az életnek.

Megrázó volt Ilona vágya, hogy harminc év után újra találkozhasson örökbeadott gyermekeivel. Lenyűgözött Oláh-Paulon Viktória őszintesége, ahogy a vágyott anyaság mellett az örökbefogadással járó krízisekről is beszámolt.

Pozitív programokkal is találkoztunk, amelyek a hátrányos helyzetű családoknak segítenek megelőzni a gyerekek kiemelését. Néhány csirkével vagy egy-egy mesekönyvvel is elindítható a változás, jó lenne, ha ezek a jó gyakorlatok minél inkább terjednének.

Nagy meglepetések is értek. Például, hogy a blog legolvasottabb cikke egy szakmai interjú lett egy 85 éves asszonnyal. 24 ezren látták nálunk a Pikler Emmi lányával készült interjút, és még 31 ezren a Diványon.

Tardos5

Tardos Anna

Azon is mindig elámulunk, hogy lehet makulátlan rend egy házban, ahol 5-6-7 kisgyerek él.

img_8433

 

Sokat tanulunk is az interjúalanyoktól. A szexuális abúzusról szóló sorozatot nem mindig volt könnyű készíteni, de szülőként már tudjuk, hogy beszélgessünk erről a témáról a gyerekeinkkel, hogy ők ne legyenek áldozatok, lehetőleg tettesek se. Vidámabb téma volt a társasjátékozás, eddig is szerettünk társasozni, de azóta tudjuk, mennyire fejleszti is őket.

Végül néhány kép a csapatról, amikor éppen dolgozunk. Itt Mártonffy Zsuzsa, a blogíró a csobánkai Meséd csoportban kapott kölcsön egy kisbabát.

Dolgozom

Szotyori-Nagy Viktória gyerekjogi tanácsadó és Varró Gabriella kommunikációs szakértő mélyednek egy cikkbe.

img_4656

Szilvási Léna programfejlesztési igazgató pedig szakmai kérdésekben segít.

Léna

Mi nagyon élveztük ezt a két évet. Köszönjük az olvasóknak, akik velünk tartottak!

Végezetül egy kis kérdőív, kíváncsian várjuk a válaszokat! Miről írjunk ezután?

[polldaddy poll=9527795]