Tudatos szülő vagy, egyre több egészségügyi adatot tárolsz magadról virtuálisan, miért ne akarnád a legjobbat a gyerekednek is? Most mutatunk pár csodás eszközt, amik a terhesség és a baba születése után megkönnyítik majd a szülők életét, de segítünk abban is, hogy megértsd mikor mire van szüksége a gyerekednek. Bónusz egy alkalmazás fiataloktól az állami gondoskodásban nevelkedő fiataloknak. A cikkhez köszönjük Meskó Bertalan orvosi jövőkutató ajánlásait.

  1. Wonder week, hogy megértsd mi történik a babáddal

Minden friss szülő számára izgalmasak az első hetek egy újszülöttel. Hazahozod a kórházból és onnantól napról-napra közösen kell rájönnötök éppen milyen fejlődési szakaszba lépett és hogyan hozhatjátok ki ebből a legtöbbet felesleges izgalmak nélkül. Ebben segít a Wonder week alkalmazás, ami egy szülő visszajelzése alapján olyan, mintha egy fordítógép lenne a csecsemőnkhöz. 35 évnyi tudományos kutatás tapasztalatai alapján készítették el és segítségével valós képet kapsz az újszülött fejlődéséről, valamint tippeket pszichológusoktól, hogyan fedezd fel a gyereked személyiségét.

  1. Reliefband, a reggeli rosszullétek és hányinger ellen

Nehezen viseled a reggeli rosszulléteket? Utazás közben gyakran tengeribeteg leszel? A csuklódon hordható eszköz klinikailag tesztelt és gyógyszer-mentes megoldás a hányinger, hányás ellen nemcsak terhes nők számára. Az eszközt kórházi használatra fejlesztették ki és a test saját idegpályáit használja ahhoz, hogy kikapcsolja a hányinger érzetét. Jól jöhet hosszabb utazásokhoz is kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

  1. Parenting Hero, ha nem értesz szót a gyerekeddel (2-7 éves kor)

Mindegy mennyi könyvet olvastál arról, hogyan kell teljesen higgadtnak maradnod miközben a gyereked hisztizik, bizonyos helyzetekben ez egyszerűen nem megy. Ez az alkalmazás abban segít minden gyakorló szülőt, hogy jobb kapcsolata legyen gyerekével a nehéz pillanatokban is. Képregényeken keresztül nézhetsz meg több mint ezer hétköznapi konfliktushelyzetet, kezdve a nem akarom bevenni a gyógyszert-től a kiskutyát szeretnék-ig, és különböző paneleket találsz arra, hogyan érdemes ezekről a kérdésekről odafigyeléssel és megértéssel beszélned. Szülők, tanárok és gyerekekkel foglalkozó szakértők bevonásával készült az alkalmazás, ami folyamatosan bővül újabb és újabb történetekkel.

  1. Sproutling, kialvatlanságban szenvedő szülőknek

Ezt a pici pántot minden kialvatlan szülő szeretni fogja. Két friss apa tervezte a 6 hónaposnál idősebb gyerekek részére. Könnyű, puha, vízálló és mosható, amit ha a gyerek bokájára teszünk, figyeli a szívverését, a hőmérsékletét, a mozgását és a hangját is. Az eszköz azonnal jelez, ha a gyerek lázas, de a korábbi eredményeket folyamatosan rögzítve és elemezve, azt is előrejelzi, amikor várhatóan majd felébred a gyerek. Sőt, még javaslatot is tesz arra, mire van szüksége még a kicsinek ahhoz, hogy a legjobban (és legtovább) tudjon nyugodtan aludni.

+1 YounGo fiataloknak fiataloktól

Az applikáció kifejezetten magyar állami gondoskodásból kikerülő fiataloknak nyújt segíséget azokban a témákban, amik őket leginkább foglalkoztatják a kikerülés időszakában. Tipikus témák a kikerüléshez kapcsolódó jogi ismeretek, lakhatás, iskola, a munka világa, magánélet, vagy akár szexuális betegségek. Az applikáció amerikai megfelelője a Know before you go. Ha egy fiatal gyerekotthonban él vagy nevelőszülőknél, tele lehet olyan kérdésekkel, amiket legszívesebben a hozzá hasonló fiataloknak tenne fel, A KnowB4UGo csapata fiatalokból áll, akik maguk is gyerekotthonban vagy nevelőszülőknél nőttek fel és most egy Youtube csatornán beszélnek meg egy-egy számukra fontos témakört, de emellett közvetlenül is lehet kérdezni tőlük.