Biztosan büszke vagy a gyerekedre, és annyira szereted, hogy tűzbe mennél érte.

Elérzékenyülsz, ha régi képeket nézegetsz, örömmel idézed fel a közös nyaralás, egy-egy születésnap, vagy iskolai ünnep fényképeit. Megkönnyezed, ha eszedbe jut, amikor beteg volt, vagy baleset érte, hogyan virrasztottál mellette, hogy biztonságban érezze magát. Tudod, mi a kedvenc étele, és ki a legjobb barátja. Elcsodálkozol, hogy megváltozott: régen milyen kupis volt a szobája és lám, mégis érdemes volt annyit nyaggatni. A munkájáról nem is beszélve, megérte az a sok különóra…..

Minden gyereknek joga van szeretetben nevelkedni, enni, amikor éhes, képességeihez képest tanulni, melegben lakni, érzelmi biztonságban élni.

Évente kb. 8000 gyermek kerül állami gondozásba. Ez azt jelenti, hogy lehet, hogy soha nem volt nyaralni, talán soha nem ünnepelték a születésnapját, előfordulhat, hogy (rendszeres) sérüléseit valamelyik szülője okozza, nem kap minden nap enni, nincs ünneplő ruhája és talán másik sem, a földön alszik, fázik, senki sem büszke rá, és még azt sem mondta neki senki, hogy fontos, azt, hogy menni fog és még azt sem hallotta, hogy szeretlek. Tanulni meg azért nem tud, mert az alapvető szükségleteinek hiánya mellett ez már egyáltalán nem számít.

Ha ránézünk egy állami gondozott gyermekre, akkor benne is meglátjuk a csodát! Ő is ugyanolyan ártatlan kis lénynek indult, mint a te gyereked, csak hiányoztak bizonyos körülmények. Mindent nem tudunk megoldani, de ha örömmel vennél 100 darab kakaós csigát, vagy 2 pszichológus foglalkozást, 1 íróasztalt, vagy támogatnád, hogy még egy nevelőszülő képződjön, akkor pénzadományon keresztül megteheted.

Bárkivel bármikor bármi megtörténhet, ezt nem látjuk előre. Ha állami gondozásba kerül egy gyermek, attól kezdve egy kicsit a mi gyerekünk is lesz. Az, hogy a gyerekek egy napja, időszaka, vagy akár az egész élete sikertörténet lesz, abban benne lehet a mancsod 🙂

Nagyon jó érzés gyerekeknek segíteni. Hidd el, én tudom…

Adomány állása

0%

0 / 300000 Ft

Adományok