Jótékonysági nagyköveteink

 

Barabás Évi, a szeretetember


Barabás Évi, televíziós újságíró, 2002 óta részese az SOS Gyermekfalvakban felnövő gyermekek életének. 2004-től jótékonysági nagykövetként képviseli az alapítvány munkáját és fáradhatatlan munkával, sok-sok programmal teszi színesebbé a gyermekek életét.  
 

 

 


Dr. Michael Zimmermann , az Osztrák Köztársaság Nagykövete


Dr. Michael Zimmermann hisz az SOS Gyermekfalvakban. Véleménye szerint az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa nem egyszerűen egy civil szervezet, nem pusztán egy jótékonysági szervezet, hanem a családok családja.


 

Puskás Ferenc, a példakép


Puskás Ferenc 1988-tól haláláig volt az SOS Gyermekfalvak FIFA nagykövete, rendszeres kapcsolatot ápolt a magyarországi SOS Gyermekfalvak lakóival. Személyes látogatásai alkalmával barátságok szövődtek, példaképévé vált nem csak a focirajongó gyerekeknek.

Köszönjük Öcsi bácsi, hiányozni fog!


 

Kassai Viktor, a sportolásra buzdító


Kassai Viktor nem csak nemzetközileg elismert játékvezető, de pozitív személyisége miatt is kiváló példakép. "Ha miattam a gyermekfalvak lakóinak csak a tíz százaléka szereti meg a sportot már tettem valamit értük." 


Gájer Bálint, a zene szerelmese


Igyekszem megélni a jelent, boldogan visszaemlékezni a múltra, és bizakodva tekinteni a jövőbe.
A jövő számomra azt a nemzedéket is jelenti, amely most cseperedik felnőtté, és fontosnak tartom, hogy foglalkozzunk az ő jövőjük építésével.
Végezetül hadd idézzek egy részletet egy dalom szövegéből:
 
„Tudod-e hány nap még az élet?
Vajon vár-e újabb nyár?
Ma kell álmaid megélned,
amíg végleg el nem száll!”

Vajda Attila, az eszme képviselője


A pekingi olimpia arany érmes kenusa 2009-ben fogadta el felkérésünket, azóta számos látogatással örvendeztette meg a gyermekfalvak lakóit, melyekből sosem maradhatott ki a közös játék, beszélgetés, vagy akár a gitározás.