Gyereksorsok

Egy olvasmányos blog a gyermekvédelemről. Minden héten új történet a Gyereksorsok blogon!


A Gyereksorsok blog közérthetően szeretne mesélni a gyermekvédelem világáról. Az oldal bemutatja a gyermekvédelem hazai intézményeit és szereplőit, a gyermekek nevelőit, és mindenekelőtt a gyermekeket. Miért kerül egy gyermek nevelőszülőkhöz? Hogy alakul az élete, ha állami (gyermekvédelmi) gondoskodásban nő fel? Milyen esélyei vannak kikerülni?

A blog ezekre a kérdésekre is választ szeretne adni, konkrét történetek, sorsok bemutatásával. Lesz szó a háttérben levő társadalmi problémákról és a jó gyakorlatokról is, bemutatunk könyveket, filmeket, nemzetközi példákat a témában.

A széles olvasóközönségnek szeretnénk közel hozni ezt a témát, oszlatni az előítéleteket, elgondolkodtató olvasmányt adni. A szakemberek számára szeretnénk hasznos információt nyújtani, s párbeszédet kezdeni.

http://gyereksorsok.hu/

 

A szereplő gyermekek személyiségi jogaira odafigyelünk. A megjelenő gyerekek nevét megváltoztattuk, a fotók nem őket ábrázolják. Történetük az övék, az ő identitásuk része. Egyedül olyan nagykorú fiataljaink történetét tesszük felismerhetően közzé, akik ehhez kifejezetten hozzájárultak.


 

Az oldal készítői:

 

Mártonffy Zsuzsa újságíró, blogger

Szilvási Léna programfejlesztési igazgató

Szotyori-Nagy Viktória gyerekjogi tanácsadó