A süketségtől a zenélés öröméig

Nóri, amikor Piroska családjába érkezett, 3 éves volt. Súlyosan elhanyagolt állapotban került a gyermekfaluba. Egyáltalán nem beszélt. Nem figyelt, nem nézett a nevelőanyukára. Dacos? Büntet? Fél? Nem érzi jól magát az új családban? Így fejezi ki a családjából kiszakadás fájdalmát?

Nehéz erre rájönni, mindez állandó és folyamatos odafigyelést igényelt. A vizsgálatok során kiderült, hogy a kislány fél fülére szinte teljesen süket. Ezt több dolog is okozhatta, valószínű, hogy a csecsemőkorában elhanyagolt, sorozatos és fájdalmas fülbetegségek miatt károsodott jelentősen a hallása. De az is lehet, hogy a pofonok miatt sérült a dobhártya.

Nagy volt az aggodalom: vajon így marad? Hosszú időn át tartó vizsgálatok-kezelések-ellenőrzések következtek, majd Nóri egyszer csak elkezdett dudorászni. Ha hallja a hangokat, akkor előbb-utóbb beszélni is fog! Így is történt, nemsokára megindult a beszéde is. És az éneklés. Ha szomorkodott, csúfolták az óvodában, ez volt a gyógyír: elvonult, és énekelgetett. Rettentő hamisan, de annál lelkesebben.

„Anya, zenélni is szeretnék!”

– kérlelte nevelőanyukáját, aki furulyázni íratta be. Majd jött az igazi meglepetés: Nóri születésnapjára hegedűt kért!

Ez már fejtörést jelentett Piroskának is, mert egy hegedű nagyon drága. Ám a zeneiskolából lehetett kölcsönözni hangszert, így az egész tanévre meg is volt a hegedű. Sőt Nóri kérésére, nyárra is nála maradhatott.

Így ez a nyár – a sok játék mellett – Nóri számára a hegedülés boldogságáról is szólt.

Ami boldogság volt Nórinak, az fejfájás Piroskának. Mire az első tiszta hangok kijöttek az ujjacskákból, Piroskának már zengett a feje. De tudta, hogy ez jelent Nórinak örömet, és csak így tud fejlődni. Annyit gyakorolt, hogy nyár végén házi koncertet adott az egész családnak.

Piroska most már füldugó nélkül végzi a házimunkát, és csodálja a gyerekeit: micsoda munka van bennük, de mennyire megéri!

A tehetség ezerszínű, mindenki másban jó. Támogasd a gyerekek képzését, hogy az adományok segítségével mindenkiből kihozhassuk a legtöbbet!

• 2500 Ft – Hozzájárulás a zenetanuláshoz
• 5000 Ft – Jól jön az edzés befizetésekor
• 10000 Ft – A kedvenc szakkör támogatására

Te is élvezheted a gyerekek muzsikáját, ha elküldöd a támogatásod, mert egy kis meglepetéssel fogunk kedveskedünk Neked! 🙂

Ha inkább banki átutalással szeretnél adományozni :11600006-00000000-27035696 ERSTE Bank

SWIFT: GIBAHUHB

IBAN: HU31 HU31 1160 0006 0000 0000 2703 5696

A megjegyzés rovatba írd be: „NÓRI – ONLINE”