A GYEREKSORSOK JOBBRA FORDÍTHATÓK!

Amikor Mira és 7 testvére bekerült az SOS Gyermekfaluba, mindannyian súlyosan alultápláltak és betegek voltak.
Testi sérüléseiknél a lelki sebeik voltak mélyebbek.
Kíváncsi vagyok a gyerekek életéreSegítek Mirának és társainak

Adjunk esélyt a boldog gyerekkorra!

Amikor egy gyerek bekerül egy SOS családba, döntő fordulatot jelent az életében. De természetesen ezzel még nem oldódik meg minden. Nagyon sok fejlesztésre, felzárkóztatásra és egyéb foglalkoztatásra van szükség ahhoz, hogy a gyerekek mindenben elérjék a koruknak megfelelő szintet, kibontakoztathassák tehetségüket, és egyszer majd boldog, sikeres felnőttként kezdhessenek önálló életet.

A múlt

Mira szüleivel és hét testvérével Kecskeméten lakott egy romos házban. A szülők életét az alkohol uralta, a gyerekek élete olyan szenvedésekkel volt teli, amelyeket elképzelni is nehéz. A házat nem fűtötték, minden pénz italra ment el. Ennivaló alig volt otthon, a gyerekek szó szerint éheztek.

A szülők ittasan nemcsak egymással verekedtek, hanem rendszeresen bántották gyerekeiket is. Egy alkalommal Mira bátyját, Gyurit úgy megverték, hogy eltört a lába. A kisfiú napokig nem jutott el orvoshoz, a szülők csak akkor vitték el végül a rendelőbe, amikor már nem bírták hallgatni a gyerek állandó sírását. Az orvosok, amint meglátták, milyen állapotban van Peti, azonnal riasztották a gyámügyet. A testvéreket még aznap beszállították az egyik SOS gyermekfaluba.

A gyerekek súlyosan alultápláltak és betegek voltak. Abban is biztosak voltunk, hogy mély lelki sebeket hordoznak.

Mira ma

A testvérek közül Mira került be a legveszélyesebb állapotban. Kétéves korára a súlya csak 7 kg volt. Az alultápláltságtól szinte járni sem tudott. Minden ételt, amit csak talált, bárhol, betömött a szájába.

Nevelőanyukája már majdnem feladta a küzdelmet, mert a gyerek állandó remegéssel válaszolt minden feléje
irányuló érintésre.

Mígnem az egyik reggel az anya arra ébredt, hogy Mira odament hozzá, és megpuszilta az arcát.
Gyógytorna és fizikoterápia hatására Mira szépen mozog, tornázni jár, már okos „nagylány”. Amikor nevelő anyukáját öleli, sokszor súgja a fülébe:

„Szeretlek, anya. Boldog vagyok!”

éve hazánkban

SOS gyerek

gyerekfalu

ifjúsági ház

Az SOS Gyermekfalvak küldetése

Az SOS Gyermekfalvak azért jöttek létre, hogy otthont és szeretetet nyújtsanak a vér szerinti családjukat nélkülözni kényszerülő gyermekeknek.

Célunk, hogy gondozásunkban a gyerekek szeretetben, tiszteletben nőjenek fel, és kiegyensúlyozott, boldog felnőttekké váljanak. 

Segítjük a nehéz körülmények között élő, nélkülöző családokat és azokat a szülőket is, akik átmenetileg nem képesek a gyermekeik nevelésére. 

Továbbra is szeretnék híreket kapni az SOS gyermekek életéről!

[ninja_form id=12]