BÖRTÖNBABA

Erika még nincs harminc éves, de már háromszor majdnem kisiklott az élete. Amikor elvették a szüleitől, amikor várandósan börtönbe került, és amikor tőle is elvették a kisbabáját.

24 ezer gyerek él ma állami gondoskodásban. Többségük 18-22 évesen egyszer csak az utcán találja magát, minden szülői támogatás nélkül. Így történt ez Erikával is, aki azért került állami gondoskodásba, mert apukája verte. Amikor elkerült a nevelőszülőktől, a családi háttér védelme nélkül Erika hamar bajba keveredett. Várandós volt, amikor börtönbe került, ott szülte meg kislányát, Laurát. Mivel a jogszabályok szerint a gyermek csak egy éves koráig lehet az anyukájával, a kisbaba édesanyja szabadulásáig állami gondoskodásba került az SOS Gyermekfalvakhoz.
„Az első két hetünk maga volt a pokol” – meséli a kislány nevelőanyukája, Éva, aki mindent megtett azért, hogy a kislány megnyugodjon, és ne szakadjon meg a kapcsolata az anyukájával.

Erika élete szerencsére visszatért a normális kerékvágásba, visszakapta Laurát. A múltat nem hallgatják el, de a hátuk mögött hagyták. Ebben Éva is sokat segített nekik. Hogyan birkózott meg Éva a feladattal? Felismerte-e rögtön a kislány az anyukáját? Hogy alakult az anyuka és a kislány története?

Ha inkább banki átutalással szeretnél adományozni :

11600006-00000000-27035696 ERSTE Bank

SWIFT: GIBAHUHB | IBAN: HU31

A megjegyzés rovatba írd be a „BÖRTÖNBABA” szót

<div class="fb-like" data-href="https://www.sos.hu/adomany/bortonbaba/" data-width="320" data-layout="standard" data-action="like" data-size="large" data-show-faces="true" data-share="true"></div>