Segíts Bence műtétjében!

Bence 3 hetes volt, amikor nevelőszüleihez, Évához és Attilához került. Anyukájának nem volt hol laknia, sokszor az utcán húzta meg magát, apukája nem törődött vele. A kisfiú súlyos genetikai bőrbetegséget hordoz, három testvére körül kettő már pici korában meghalt, egyetlen élő testvére, a szintén nevelőszülőknél élő 10 éves Abigél haldoklik. A rejtélyes betegség nagy szenvedéseket okozott a gyerekeknek, fokozatosan elveszítették bőrfelszínüket és erős fájdalmakat éltek át.

Bence koraszülött volt. Heteket töltött az intenzívosztályon, mire Éva megölelhette. Amikor hazahozták a kórházból, sokáig nem lehetett tudni, hogy Bence is örökölte-e a végzetes betegséget. Nem régiben bizonyosodott be, hogy ő lesz az egyedüli túlélője a halálos betegségnek. Nevelőszülei rengeteget aggódtak érte, amikor a kisbabánál hirtelen különböző vérzések léptek fel időről-időre. De Bence nagyon erős, egy igazi túlélő. 

A kisfiú hordozza ugyan a betegséget és annak enyhébb tüneteit, egy véletlen csoda folytán őt nem támadta meg a halálos kór.

A betegség egyik tünete, hogy Bence fülében nincsen porc. Nem tud szemüveget hordani, hiszen nincs, ami megtartsa a szemüveg szárát. Mivel a füle sokszor kisebesedik, nevelőanyukájának orvosi utasításra szteroidos kenőccsel kell kenegetnie. Szemüvegről pedig nem is álmodozhatott eddig. 

Végül Éváék elvitték Bencét egy kórházba, ahol megvizsgáltatták a kisfiú füleit. A sebészorvos szerint korrekciós műtéttel megoldható lenne a probléma. 1 napos műtét, 2 hét nyomókötés a fülön, és utána jöhet a szemüveg. A TB sajnos nem támogatja ezt a beavatkozást.

A műtét költsége: 150.000 Ft.

Ennek ellenére Éváék elhatározták, hogy vállalják a műtétet. Jövő kedden mennek konzultációra a sebészorvoshoz, hogy elvállalja-e a műtétet.

„Bence még kicsi és erős, gyorsan fel fog épülni a műtétből. Épp időben vagyunk. A nagyobb gyerekek már most is mutogatnak rá a játszótéren, és kinevetik nagy, elálló fülei miatt. Elég Bencének megküzdenie azzal, hogy roma kisfiú, apukája elhagyta, anyukája nem alkalmas a nevelésére, testvérei pedig meghaltak. Nem kell még egy bélyeg neki. Előtte az élet.” – mondja Éva.

Támogasd Bence korrekciós műtétét! Segíts, hogy összejöjjön a 150.000 forint, és Bence a nyáron már büszkén viselhessen napszemüveget!

  • Cél: 2 000 000 Ft – Az SOS Gyermekfalvakban élő gyerekek közül többen olyan betegségekkel, testi elváltozásokkal kénytelenek együtt élni, amelyek a nem várt vagy nem megfelelően gondozott terhességgel kapcsolatosak. A testi elváltozásaik miatt gúnyolódás tárgyaivá válhatnak társaik körében, ami súlyos lelki problémákhoz vezethet. E speciális problémákra is gyógyírt adó pszichológusok költségeihez járulhat hozzá támogatásával. 59% 59%
  • Cél: 1 000 000 Ft – A kórházi kezelésekre történő utazási és szállás költségekre, hiszen az orvosi vizsgálatokra sokszor és sokat kell utazni a nevelőszülőknek, évente több alkalommal is. 100% 100%
  • Cél: 500.000 Ft – Természetes, vitaminban és ásványi anyagokban gazdag étrend-kiegészítők vásárlására, amelyek segítik a lábadozó gyerekek gyógyulását, és még finomak is. 100% 100%
  • Cél: 150.000 Ft Bence műtétjére 100% 100%

Ha inkább banki átutalással szeretnél adományozni :11600006-00000000-27035696 ERSTE Bank

SWIFT: GIBAHUHB

IBAN: HU31 HU31 1160 0006 0000 0000 2703 5696

A megjegyzés rovatba írd be: „BENCE – ONLINE”