Számunkra minden adomány nagy érték, már önmagában azért is, mert azt jelzi, hogy vannak önzetlen emberek a világban, akiknek fontosak a családjukat vesztett gyerekek. Nem engedik, hogy a tragikusan indult életek úgy is folytatódjanak.
Támogatóink talán nem is érzékelik, hogy adományaik értéke nálunk mennyire megnő.

A mindennapokban 2-3000 forint gyakran szinte észre-vétlenül „elfolyik”, egy kávé és egy sütemény vagy egy mozijegy ára sokszor aprópénznek tűnik a pénztárcákban.

Pedig az SOS Gyermekfalvakban szó szerint sorsfordító lehet. Ezek az összegek segítik az SOS családok fennmaradását, a gyerekek lelki-szellemi-testi fejlesztését.

Ön lemondana valamilyen apróságról azért, hogy egy gyereken segítsen?

Szeretnénk a mi gyerekeinknek is átadni az ajándékozás, segítés örömét, hogy ők is megtanuljanak egymással törődni.

Adrienn, az egyik SOS anyuka arra tanítja a családjában élő gyerekeket, hogy takarékoskodjanak, és ugyanakkor figyeljenek is egymásra. A gyerekeknek szánt zsebpénzt mindig 3 részre osztják, és külön-külön perselyekbe teszik:

Az egyik perselyben az a pénz gyűlik, amit hétköznapi dolgokra tesznek el a gyerekek: ebből vehetnek apróságokat, rágógumit vagy csokit.
A második perselybe a takarékoskodásra szánt pénz kerül: ha szeretnének egy új biciklit, görkorcsolyát, akkor itt gyűlhet a pénz.
A harmadik perselybe azt a kis pénzt tehetik, amit másnak adnának: olyanoknak, akiket segíteni szeretnének. Adrienn ezzel neveli önzetlenségre a gyerekeket, így érteti meg velük a másoknak segítés fontosságát.

Az apró zsebpénzforintok pedig szépen, átgondoltan gyűlnek. És soha nem üres a harmadik persely sem.

Piroskáéknál szokás, hogy a gyerekek kisorsolják, ki kinek lesz az „angyalkája”. Az angyalka mindennap tesz valami jót rábízott SOS testvérével, lehetőleg úgy, hogy a másik ne is sejtse, kitől érkeznek a kedvességek. Az angyalka például kitisztítja pártfogoltjának cipőjét, vicces üzenetet csempész az iskolatáskájába vagy elvégez helyette valamilyen házimunkát.

Nagyon sok van nekik: szeretetből.

[ninja_form id=4]