Boldog Apák napját minden édesapának, nevelőapának és a nagypapáknak is!

Boldog Apák napját minden édesapának, nevelőapának és a nagypapáknak is!

Szeretettel köszöntjük az Apákat, hiszen egy családban nekik is fontos szerep jut!

Így van ez Petiéknél is, ahol Apa tanította meg focizni és biciklizni a kisfiút, akinek előtte a járás is nehezére esett. Az SOS-ben ugyanis a nevelőapák is kiveszik a részüket a gyereknevelésből. Nem is akárhogy!

Peti 4 éves volt, amikor bekerült SOS családjába. Szülei elváltak, anyukája összeroppant a teher alatt, képtelenné vált kisfia nevelésére. Peti a rácsos ágyában ült egész nap, senki sem gondoskodott róla. Egyre soványabb lett az éhezés miatt. A kisfiúnak alig volt lehetősége mozgásra, játékra a szabadban. Még soha nem ült biciklin, de nem is nagyon lett volna ereje hajtani. Peti izomzata a korához képest fejletlen volt, képtelen volt felkapaszkodni a mászókára. Gyenge is volt hozzá, és félt is a játékoktól.

Nevelőanyukája mozgásfejlesztő foglalkozásokra kezdett járni vele, nevelőapukája pedig máshogy segítette a mozgásfejlődését. Sokat ringatta, majd hintáztatta. A kisfiúnak a közös játék teljesen új élmény volt, szinte kinyílt, bátrabb lett minden területen.

Apa nyáron labdázni hívta Petit, gyakorolták a rúgásokat egyik lábbal, másik lábbal. Majd megmutatta, hogyan kell fejelni. Kis kaput építettek a kertben, ahol a kapura rúgást gyakorolták. Aztán apa egy régi kis biciklire pótkereket szerelt, amin már egyensúlyozni is kellett. Amikor lekerültek a pótkerekek, futott a kisfiú után, vigyázta minden mozdulatát, vigasztalta, ha véletlenül elesett, biztatta, hogy menni fog, csak gyakorolni kell. Nyár végére Peti megtanult kerékpározni. A nyári szünet után az óvodában mindenki csodálkozott, mennyit fejlődött a kisfiú, mennyivel vidámabb és barátkozóbb is lett.

Támogassa az SOS-t, hogy a gyerekeknek minél tartalmasabb nyári programokat szervezhessünk, ahol játszva fejlődhetnek! 2500 forinttal hozzájárulhat 1 gyerek 1 napi táborozásához!

Ha inkább banki átutalással szeretnél adományozni :

11600006-00000000-27035696 ERSTE Bank

SWIFT: GIBAHUHB | IBAN: HU31

A megjegyzés rovatba írd be azt, hogy „APÁK NAPJA”!

<div class="fb-like" data-href="https://www.sos.hu/adomany/apak-napja-2018/" data-width="320" data-layout="standard" data-action="like" data-size="large" data-show-faces="true" data-share="true"></div>