Szerető otthon minden gyermeknek!

Most nem teheted meg, hogy nem rendelkezel!

SOS Adószám:

18258772-2-43​

Rendelkezz adó 1 százalékodról!

Semmiképpen ne hagyd elveszni, ezzel is tudod segíteni a családjuktól elszakított gyerekeket!

Adószámunk: 18258772-2-43

Mit kell tenned az 1% felajánlásakor?

 

Ha a NAV készíti el az adóbevallásodat, akkor az úgy nevezett „21EGYSZA” nyomtatványt ki kell töltened a saját adataiddal és az SOS Gyermekfalvak adószámával.

Adó 1% rendelkező nyilatkozat

Majd:

  • ha van ügyfélkapud, akkor elektronikusan, az ügyfélkapun keresztül el kell küldened a NAV-nak,
  • ha nincs ügyfélkapud, akkor kinyomtatás és kitöltés után postán fel kell adnod a NAV helyi igazgatóságának.

Ha saját magad vagy könyvelőd készíti el az adóbevallást, akkor a bevallás részeként kell elküldeni az 1%-os felajánló lapot.

Mi történik a személyi jövedelem adód egy százalékának felajánlásával az SOS-nél?

Magyarországon több, mint 23.000 gyermeket ért olyan súlyos trauma, amely miatt ki kellett emelni őket saját családjukból.
Egy átlagos adófelajánlásból egy pszichológus egy órai munkáját tudjuk biztosítani egy gyermek számára, amely az átélt súlyos traumák feldolgozását segíti.

Az SOS Gyermekfalvak hogyan tud segíteni Veled együtt?
Rita és Robi már több éve az SOS gyermekfalu lakója, nagyobb testvérük óvó védelmében érkeztek az SOSbe. Szüleik súlyosan elhanyagolták őket, sokszor nem volt mit enniük, testi és szellemi fejlődésük elmaradt társaikétól, nem jártak óvodába, iskolába. Pedig ők szerettek volna családban felnőni, ahol szeretik őket.

Alapítványunk, az SOS Gyermekfalvak azért jött létre, hogy otthont és szeretetet nyújtson a vér szerinti családjukat nélkülözni kényszerülő gyermekeknek. Fontosnak tartjuk, hogy hasonló körülmények között nőjenek fel, mint azok a társaik, akik stabil családi háttérrel vághatnak neki az életnek. Az SOS gyerekek családi házakban élnek nevelőszülők biztonságot adó szeretetében. A házakban akár 6-8 gyerek számára is van hely, így a vér szerinti testvérek – mint Rita és Robi is – együtt maradhattak.

Iratkozz fel hírlevelünkre!