Vannak gyerekek, akinek a nevelőszüleik a szuperhősök

Azoknak a gyermekeknek, akik nem élhetnek vérszerinti szüleikkel, az SOS nevelőszülők teremtenek biztonságos és szerető otthont.

Minden gyerek számára a szülei szuperhősök. Sajnos Magyarországon 21.000 gyermek van, akik valamilyen okból nem élhetnek a vérszerinti szüleikkel. Számukra a nevelőszülő a hős, aki megteremti a szerető és biztonságos otthont. Persze nem kell szupererő ahhoz, hogy jó nevelőszülő legyen valakiből, csak kitartás és jó sok szeretet. Speciális végzettségre sincs szükség: ha elég elhivatottságot érez magában, jelentkezzen, és mi megadunk minden támogatást, hogy nevelőszülővé válhasson. Bárkiből lehet jó nevelőszülő. Lehet fiatal vagy idősebb, nő, férfi, akár egyedülálló vagy házas, városi vagy vidéki: ahogy minden gyermek más, úgy a hozzájuk illő nevelőszülők is mások.

Nevelőszülői lehetőségek

Az SOS Gyermekfalvaknál a gyermekek elhelyezése két módon történhet: Belső nevelőszülői hálózatban, ahol az alapítvány tulajdonában lévő házak valamelyikébe költözik be a nevelőszülő és itt gondozza a gyerekeket, vagy saját háztartásban, azaz külső nevelőszülői hálózatban.

SOS Gyermekfalu nevelőszülő elvárások – Ki lehet nevelőszülő:

1. Büntetlen előélet;

2. 24. életévét betöltötte; a gondozott gyermeknél legalább 18 évvel és legfeljebb 50 évvel idősebb;

3. Személyisége, egészségi állapota és körülményei alapján alkalmas a nála elhelyezett gyermek egészséges fejlődésének biztosítására;

4. Hajlandóság a felkészítő tanfolyam elvégzésére, és a gyermekfalvak által megkövetelt gyakorlati időszak teljesítésére.

NEVELŐSZÜLŐNEK LENNI NEM KÖNNYŰ FELADAT, DE ANNÁL NAGYOBB DICSŐSÉG.

További információ kérhető: +36 20 375 7453